Bu yazımızda, tavuk sote yemeğinin nasıl yapıldığını anlatacağız.

Öncelikle gerekli malzemeleri verelim.

  • Yarım kilo tavuk göğsü veya but (Marketlerde 2 veya 3 parça aynı pakette olarak satılabilir)
  • 1 soğan
  • 3 yeşil biber
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz, pul biber ve kara biber

Yapılışı:

  1. Öncelikle tavuk göğüslerini küp küp küçük küçük doğrayın.
  2. Domates, soğan ve yeşil biberleri istediğiniz ebatta doğrayın. Küçük olmalı tavsiye edilir.
  3. Ardından etleri teflon tavaya atıp kapağını kapatın ve pembeleşmesini bekleyin.
  4. Ardından göz kararı ile yeterince yağ koyup, soğan ve yeşil biberleri tavaya atın.
  5. Soğanların ve biberlerin ölmesini bekleyin.
  6. Ara ara karıştırın ve yapışmaları engelleyin.
  7. Etleri tahta kaşığınız ile ezerek pişme seviyelerini kontrol edin.
  8. Etlerin dağılmaları başlayınca, domatesleri ve 1 yemek kaşığı salçayı tavaya koyun.
  9. Salçanın üstüne, her biri birer şeker kaşığı, tuz, pulbiber ve karabiber koyun. İsteğe göre miktarları değiştirebilirsiniz.
  10. Ardından bütün tencereyi son kez karıştırıp kapağını kapatın.
  11. Bir miktar daha pişirdikten sonra, Tavuk soteniz hazır.
About these ads